Lasagne italiana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1727) 1. Se caleste in 60g unt, se stinge cu lapte si se fierbe 5 minute. Se pune sare, piper, nucsoara. se omegenizeaza galbenusurile si telemeaua. 2. Se decongeleaza spanacul. Se caleste in putin unt. Se pune sare, piper. (Eu pun si un borcanel de iaurt. Este mai racoritor) 3.Cuptorul se incinge 4. Se tail sunca si mozzarella. Se amesteca cu rosii,sare, piper, condimente. Se amesteca cu albusurile batute spuma. 5, Se unge tava cu ulei si se aseaza : lasagne,spanac, amestecul de sunca+mozzarella+rosii, jumatate din sosul alb. Se pun restul de foi si se toarna restul de sos desupra, Se presara parmezan ras. se coace 45 minute.
Lasagne cu verdeata si dovlecei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1594) Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in uleiul incins. Se adauga dovleceii spalati, zvantati si taiati felii, se sareaza si se pipereaza. Se sting cu apa calda sau zeama de zarzavat (1 pahar) si se lasa 10-15 minute sa fiarba incet. Se unge o forma cu unt si se aseaza - in straturi alternative - lasagne, dovlecei, sos bechamel si parmezan ras (ultimul strat fiind de sos si parmezan). Se presara deasupra bucatele de unt, se dau la cuptorul incins la 200ĄC si se coc 20 de minute cu capac, iar apoi inca 20-25 de minute fara capac. Sosul bechamel: Se pun la incins 50 g unt si se calesc in el 100 g faina. Se stinge rantasul cu 1 l de lapte, turnat putin cate putin. Se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand intruna, se adauga sare si nucsoara (pisata) dupa gust.
Lasagna(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1845) Foile se aseaza in tava unsa si tapetata cu pesmet. Se taie ceapa marunt, se caleste, se adauga carnea tocata, sare piper,vegeta si prafurile Maggi dizolvate in cata apa scrie pe plic, bulion, ciperci. Sunca presata sa taie fasii. Un strat de foi, unul de carne preparata ca mai sus,sunca feliute, smanatana, apoi foi si iar carne si tot asa pana la 4 straturi.Ultimul strat trebuie sa fie carne fara foi, si in plus fata de celelalte straturi adaugi si cascavalul ras.apoi la cuptor. Folile de lasagna nu trebuie fierte, sau poate depinde de firma,dar eu am fiert odata si s-au lipit, iti trebuie recipienta maaare, dar ele la cuptor se inmoaie si ies super, asa scrie si pe cutie ca nu se fierb!
Lasagna(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1420) toc o ceapa marunt si o pun in putin ulei de masline la calit(in general nu pun ulei mult,ca nu-mi place sa fie gras si uleios,deci cat sa nu se prinda ceapa,eventual daca mai e nevoie mai adaug putin ulei pe parcurs), apoi pun si putin usturoi tocat, carnea tocata(de vita),nu stiu cat de multa,pun din ochi,ca am invatat de atata timp cum imi place,daca e prea multa carne iar nu-mi place,ca nu mananc numai carne. Apoi pun o conserva de rosii (sau rosii naturale daca e vara si au gust bun),amestec acolo,mai pun si niste suc de rosii,si putin vin rosu,si putin arpagic(e o planta pe care o folosim des si imi place ca arata ca iarba si tai din ea).Si las sa mai fiarba acolo nitel,pana nu se mai simte vinul- cum zic,acum le fac din ochi si cum simt,ca m-am invatat ce-mi place si ce nu. Si condimentele- sare,piper,si atat,ca altele nu-mi plac pt sosul asta. Apoi facem bechamelul, cu unt topit si adaugi faina si lapte amestecand si mai pun si putina smantana.Si parmezan ras si cascaval(cheddar). Si punem un strat de sos de rosii,putin bechamel,apoi un strat de foi de lasagne,iar un strat de sos de rosii,putin bechamel si iar foi,si asa pana termini cu foile de lasagne si doar niste bechamel deasupra si apoi parmenzan si cheddar. Uneori mai puneam si ciuperci taiate marunt la mixer in sosul de rosii,dar nu mereu,si nu se simte diferenta. Stiu ca n-am dat pe cantitati,dar zau ca nu stiu ce si cat. Si apoi la cuptor juma de ora,cum scrie pe cutie. Eu asa fac,asa-mi place cel mai mult,din cate am incercat.Si tot in timp iti dai seama si cat sos sa pui sa nu fie prea uscata,sau carne,de asta zic ca sosul il faci dupa gust,din experienta.Si pun mai mult sos de rosii ,ca se usuca la cuptor
Lasagna(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1453) Din cite stiu eu lasagne nu se fierb niciodata. Prepararea lasagne:foi de lasagne atit cit ai nevoie {depinde de vas} sos bolognez (n.m.-vezi reteta) sos bechamel parmezan sau alta brinza galbena Se unge vasul cu unt se pune un rind de lasagne,sos bechamel,sos bolognez, parmezan si iarasi o iei de la capat lasagne....ultimul rind trebuie sa fie de lasagne apoi sos bechamel si felii de parmezan deasupra se pune unt citeva bucatele mici. Se tine la cuptor preincalzit 40- 45 minute la temp.de 180 gr. TIP: Dupa 10-15 minute se scoate din cuptor se taie bucatile cu un cutit umed se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.
Reteta pt. sos bechamel Topesti untul intr-o oala cind s-a topit adaugi faina sau cornflour amesteci cu un tel dar cit poti de repede si treptat adaugi laptele amestecind incontinuu cu telul.La sfirsit adaugi condimentele sare piper {nucsoara}. Acest sos se poate folosi la multe feluri de paste.
Paste cu sos de ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1854) Prajesc in unt 2-3 catei de usturoi zdrobit si pe urma continui ca si la sos bechamel cind sosul este aproape ingrosat adaug cupercile taiate {proaspete]si la-s sa fiarba un pic.In loc de nucsoara folosesc piper si adaug si basil {busuioc cred ca ii spune in romaneste} taiat si chiar un pic de praf de supa.Inainte de servire sau dupa ce s-a racit un pic se poate adauga vreo trei linguri de smintina. In clipa servirii pun citeva frunzulite de basil.
Pasta Al Pesto(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2326) )Se iau frunzulitele de la busuioc, se spala si se usuca.Ambele sortimente de branza se maruntesc iar usturoiul se toaca. 2)Toate ingredientele in afara uleiului se freaca cu mixerul pana cand se obtine un fel de spuma, apoi se adaga uleiul putin cate putin pana cand se obtine o pasta consistenta. 3)Eventual se adauga putina sare dupa gust dar cu mare atentie pt ca branza contine destula sare 4)Se combina cu pastele bine fierte si...Gata! Pofta Buna!!!
Paste cu ton si sos de limette(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1819) -se toarna uleiul de masline din belsug intr-o tigaie si se incalzeste, dar nu trebuie sa fie fierbinte -se adauga usturoiul si chilli tocate si se calesc cu grija(usturoiul nu trebuie sa capete culoarea maron) -intre timp se fierb spaghetti "al dente" intr-o oala cu apa si sare -se adauga patrunjelul taiat fin in tigaie si se caleste putin -la sfarsit se adauga tonul taiat finut si se incalzeste impreuna cu ingredientele din tigaie -spaghetti si sosul de ton se amesteca intr-o oala, se adauga untul, parmesanul si zeama limette, se pipereaza si se servesc imediat Pofta Buna!
Pasta Primavera(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2173) -pastele se fierb cca. 10 minute -se toarna putin ulei de chilli intr-o tigaie si se incinge -filetul de pui maruntit impreuna cu ceapa maruntita se calesc(pana cand devin maron) si se condimenteaza dupa gust -rosiile maruntite impreuna cu ardeii maruntiti se adauga in tigaie si se calesc mai departe cca. 5-10 min pt ca ardeii sa nu mai fie asa de tari -acum se adauga creme fraiche si pasta de tomate, se amesteca si se condimenteaza dupa gust -cand sosul s-a inchegat si a capatat o culoare frumoasa, se amesteca cu pastele si nu uitati, parmesanul ras pe deasupra si...cam atat ca nu va mai puteti misca din loc pana nu ati mancat tot
Spaghetti cu sos de nuci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1440) Puneti intr-un blender nucile si macinati-le dupa care prajiti-le putin in ulei si unt dupa care adaugati laptele si lasati-le sa se faca la foc moderat acoperind tigaia. Cand sunt gata, luati tigaia de pe foc, puneti sare si piper si turnati peste spaghettele fierte al dente si scurse, si amestecati. Adaugati parmezanul.